Æteriske olier fra Urtegaarden

Hos Aromi har vi nøje udvalgt de bedste æteriske olier på markedet, som alle er 100% naturlige og rene planteolier uden tilsætning af andre stoffer. 

Hvad er æteriske olier overhovedet?

Æteriske olier findes i visse blomster, i barken på bestemte træarter, i frugtskaller og i mange lægeplanter. Olierne udvindes fortrinsvis ved vanddamp-destillation, som ligeledes anvendes ved fremstilling af parfumer, i dette tilfælde bruges processen på de friskhøstede planter eller ved presning af skallen. Den æteriske olie man med mindst besvær kan lave og lettest kan få øje på, er i skallen fra appelsinen, grundet dens store mængder af naturlige olier. Den appelsinolie du f.eks. kan tilvælge i vores Aromi Pro Startpakke, er baseret på økologiske appelsiner.

Når der tale om koncentrerede naturlige æteriske olier, kan de kun anvendes dråbevis eller i små mængder, derfor anbefales det kun at tilsætte 2-4 dråber i Aromi Pro’s vandbeholder. De få koncentrerede dråber har så stærk en egenskab, at de kan bruges i næsten alle former for naturkosmetik og Aromi’s tilfælde, aromaterapi. 

Hvad er aromaterapi?

Aromaterapi er en metode der er blevet anvendt igennem århundrede, som er et redskab til at stimulere krop, sind og ånd. Måden aromaterapi virker på, er gennem optag af æteriske olier gennem huden eller ved indånding gennem næsen. Når Aromi Pro spreder sin tåge med æteriske olier, vil næsehulens 40 millioner neuron receptorer opfange de forskellige dufte og sende dem videre til lugtekolben. Det er i den proces magien skabes, da lugtekolben er bindeleddet mellem hjernen og næsen, hvor gode dufte vil berige dit limbiske system i hjernen. 

Det limbiske system hænger sammen med den del af hjernen hvor lugtesansen findes, så derfor stimuleres følelser og forskellige kropsfunktioner, hver gang du indånder gode æteriske olier. Her kommer det sig af, at aromaterapi kan påvirke din psykiske og fysiske trivsel positivt, i en travl hverdag. 

Ifølge aromaterpauter har de æteriske olier hver sin unikke egenskab, der hver især kan tilbyde en sundhedsmæssig fordel. Aromi har i alt seks forskellige naturlige olier fra Urtegaarden, nedenfor kan du læse om de enkeltes egenskaber. 

Lavendelolie

Udover at lavendelolie har en dejlig genkendelig duft, tilbyder olien også en antiseptisk, talgregulerende, beroligende og cellefornyende virkning. Skal man bruge den sammen med kosmetik, passer den til alle hudtyper. Den æteriske lavendelolie er baseret på blomster fra Lavandula angustifolia. 

Appelsinolie

Appelsinen indeholder store mængder af naturlige olier og i æterisk olie form, kan olien virke opfriskende, antiseptisk og stimulerer blodcirkulationen. Skal den bruges i kosmetik, passer den til fedtet og moden hud. Den æteriske appelsinolie er fremstillet ved koldpresning af skal fra økologisk Citrus sinensis. 

Citronolie

Citronen har en frisk og renlig duft, som kan hjælpe til et dejligt indeklima. Den æteriske citronolie kan virke opfriskende, rensende, sammentrækkende og stimulerer blodcirkulationen. Skal den bruges i kosmetik, passer den til uren og fedtet hud. Olien er fremstillet på økologisk Citrus limonum.

Pebermynteolie

Pebermynte har sin velkendte duft, der i aromaterapi sammenhæng kan virke som kløestillende, kølende og rensende. Skal den bruges i kosmetik, passer den til alle hudtyper. Pebermynteolien er fremstillet af blade fra økologisk Mentha piperitae. 

Eucalyptusolie

Eucalyptus kan duftmæssigt sammenlignes lidt med pebermynte, i en aroma diffuser vil olien virke antiseptisk, kølende og stimulerer blodcirkulationen. Skal den bruges i kosmetik, passer den til alle hudtyper. Eucalyptusolien er fremstillet af blade fra Eucalyptus radiata.

Tea tree olie

Tea tree er et naturprodukt der stammer fra det australske tetræ Melaleuca alternifolia og i brug med Aromi Pro, virker olien antiseptisk, inflammationshæmmende og rensende. Skal den bruges i kosmetik, passer den til fedtet og moden hud. Tea Tree olie er fremstillet ved blade fra Melaleuca alternifolia. 

Tak fordi du læste dette indlæg, håber det gav dig et indblik i æteriske olier og generel aromaterapi. Hvis du har interesse i en Aromi Pro, kan du se den populære aroma diffuser her. Husk vi giver dig et gavekort på 15%, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *